Biskut Almond London
Biskut Almond London
Bahan-bahannya:-
250 gm butter
300 gm (200 gm tepung gandum dan 100 gm tepung jagung)
50 gm gula halus
2 biji telur kuningesen vanila
Almond (whole di potong dan di bakar/panggang)
Chocolate Monkelarge (for coating and to be double boiling)
Cara-cara:-
1. Pukul butter dan gula sehingga kembang.
2. Masukkan telur satu demi satu dan kemudian masukkan esen vanila.
3. Masukkan tepung gandum dan tepung jagung tadi.
4. Bulat-bulatkan dan masukkan almond yang telah dipotong tadi.
5. Letakkan di atas loyang pembakar dan bakar sehingga masak. (20-25 minit pada suhu 170C)6. Bila kueh telah sejuk boleh disimpan dulu.
7. Masakkan chocolate sehingga cair.
7. Masakkan chocolate sehingga cair.
8. Masukkan kueh tadi dalam cup cake dan siramkan chocolate yg telah cair
dan taburkan dengan badam hancur
Comments