Chocolate Chips


BISKUT COKLAT CIPS RANGUP


Bahan A :

125 g butter /125 g majerin

1 sudu besar shortening

160 g gula halus

1 biji kuning telur

1 s/k esen vanilla


Bahan B [gaul rata]

230 g tepung gandum

20 g serbuk koko

ayakkan 100 g coklat cips

50 g white coklat cips [boleh gantikan dgn coklat rice]

50 g badam cincang [roasted]

50 g nestum


Cara :

1. Gaulkan butter, majerin, shortening dan gula sehingga sebati.

2. Masukkan kuning telur dan esen vanila. Kacau rata.

3. Masukkan bahan B perlahan dan kacaukan dengan senduk kayu.

4. Sudukan adunan kecil2 [besar guli] dalam loyang.

5. Bakar dalam oven yg telah dipanaskan suhu 180'C selama 25 minit atau sehingga masak.

6. Sejukkan dan simpan dalam balang kedap udara.

Comments

Popular posts from this blog

BINA KERJAYA BERSAMA VOLTEN

VR4 CAPSULE HALIA HITAM BY VOLTEN INTERNATIONAL

Biskut Almond London